Musaca de cartofi

de carmenvlad in Mancaruri cu carne, 20 Feb 2011 | 26232 vizualizari

 

Acest fel de macare, musaca, este originar din zona Orientului mijlociu si din zona balcanilor. In limba araba cuvantul "musaqqa"a inseamna racorit. Reteta originala avea in compozitie carne de oaie amestecata cu vinete. In varianta turca vinetele sunt taiate si amestecate cu carnea de oaie. Se serveste alaturi de un pilaf de orez. In varianta greceasca (cea pe care am adoptat-o si noi) se pun straturi de vinete prajite si carne tocata de oaie. Reteta a suferit modificari de-a lungul timpului si astazi eu va ofer o musaca cu cartofi prajiti.

 

INGREDIENTE

Ingrediente
  • 500 g carne tocata amestec (porc cu vita)
  • 4-5 cartofi potriviti
  • 50 g cascaval ras
  • 2 oua
  • 2-3 linguri de smantana
  • 1 ardei gras rosu
  • 1 ceapa mare
  • 1 rosie mare
  • 2-3 linguri pasta de tomate dizalvate in 3 linguri apa rece (sau 150 ml suc de rosii)
  • 100 ml ulei de floarea soarelui
  • ½ lingurita sare
  • ½ lingurita secretul gustului de legume
  • piper proaspat macinat
  • ½ lingurita busuioc
  • putin ghimbir ras
  • patrunjel verde (dupa preferinta)
 
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Musaca de cartofi:

Mod de lucru

Se curata cartofii, se spala cu apa rece si se taie rondele. Se sterg de apa si se prajesc in 50-60 ml de ulei. Se scot pe un servetel de hartie pentru a absorbi uleiul.
Se curata ceapa si se taie marunt. Se caleste in 2-3 linguri de ulei si apoi se adauga carnea tocata. Se amesteca continuu in compozitie ca sa nu se lipeasca. Se adauga sarea, secretul gustului, busuiocul uscat si putin suc de rosii. Se lasa carnea sa dea cateva clocote, se adauga ardeiul taiat felii si ghimbirul proaspat ras. Se mai lasa carnea sa fiarba pana scade toata apa. Apoi se procedeaza in felul urmator: intr-un vas termorezistent se aseaza un rand de felii de cartofi prajiti, se pune apoi un rand de carne iar un rand de cartofi, pana cand se termina compozitia iar ultimul rand este de cartofi. Se adauga pasta de tomate dizolvata in apa sau sucul de rosii, se taie o rosie si se pune deasupra. Se da vasul la cuptor pentru aproximativ 35-40 de minute. Se bat cele doua oua cu smantana si se rastoarna peste musaca. Se adauga cascavalul ras si se mai da la cuptor 5 minute pentru gratinare.
Se presara patrunjel verde si se serveste cu salata de rosii.

Daca ti-a placut reteta noastra "Musaca de cartofi" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (15)

carmenvlad 1

20.02.2011, 22:03

Va multumesc mult de tot si pentru ca inca imi sunt necunoscute unele din aplicatiile siteului vreau sa va spun ca imi doresc nespus de mult sa votez retetele voastre dar nu reusesc. Am sa perseverez si pana la urma am sa-i dau de cap.

Cris2711 1

21.02.2011, 17:54

Bya Ralu 1

30.01.2013, 19:05

buna

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

  Limonada a la Cleme - racoritoare si plina de vitamine

pe 02.05 la 20:10

Carrot cake reteta de tort de morcovi cu crema de branza

pe 02.05 la 14:02

Plăcinte cu carne - aperitiv gustos cu carnea rămasă

pe 02.05 la 11:25

Tiramisu la pahar cu cozonac - Rețeta unui desert ușor și delicios

pe 02.05 la 10:57

Cornulețe fragede - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 02.05 la 10:21

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Pui cu sos de smantana in vas yena